15 d’abril del 2013

5ª Fireta d’Intercanvi de Llibres



Amb motiu del Dia del Llibre (23 d’abril), l’AMPA  organitza la  Fireta d’Intercanvi de Llibres

Recordem el seu funcionament:

Fins al 17 d’abril, els xiquets interessats a participar portaran a classe 1 o 2 llibres,  d'aquells que ja han llegit moltes vegades, que ja s’han quedat "xicotets", o senzillament que tenen ganes de canviar. Per cada llibre rebran un val. És important que els llibres estiguen en bon estat. El dia de la Fireta acudiran a les “paradetes de llibres” amb el seu val per a canviar-lo per un altre llibre

Aquesta activitat té tres objectius: fomentar el gust per la lectura i l’estima pels llibres; fomentar la solidaritat, pel fet de compartir; i donar un missatge "ecològic": aquell llibre que ja no llegim o ja no ens interessa no és necessari arraconar-lo. Aquest llibre pot tindre un altra vida.
També és important donar als xiquets l'oportunitat de triar el llibre que més els agrada, que tinguen autonomia de prendre aquesta decisió per ells mateixos.
Volem insistir en que els llibres estiguen en bon estat. Els llibres deteriorats (ratllats, amb fulles arrencades, amb les tapes trencades, enganxines posades, etc.) es descarten en una tria inicial. La major part dels llibres que ens arriben estan molt bé conservats i els xiquets que els han portat es mereixen poder triar un en les mateixes condicions.
Animeu als vostres fills a participar! Sempre queden contents amb el seu llibre “nou”.