11 de maig del 2012

Ja està ací la Trobada d’Escoles en valencià



Una primavera més arriba la Trobada d’Escoles en valencià. Les trobades, que se celebren a diferents comarques valencianes, són festes lúdiques i reivindicatives per la llengua en la que les escoles (mestres, alumnes, mares i pares...) es reuneixen per tal de fer patent “l’autoestima lingüística” i defensar el valencià. Aquest any a la reivindicació s’afegeix la defensa de l'escola pública i de qualitat, davant les fortes retallades en educació, que pareix que no paren mai.

Aquest 13 de maig, a València, ens trobarem les Escoles de les comarques de València, l’Horta Nord, l’Horta Sud i Camp de Túria.

La Cercavila de les escoles de l’Horta Nord comença a l’estació del tranvia de Benimaclet. Des d’alli, i darrere de la pancarta de la nostra escola, anirem cap al Passeig de l’Albereda, on es trobarem a les escoles de les altres comarques i on estan muntats els tallers escolars, on els xiquets ho passen molt bé fent tota mena de manualitats.

Recordeu portar gorreta, l’esmorzar i qui es quede a dinar, un entrepà.

Animeu-vos a vindre!

Podeu trobar tota la informació al diari que es va repartir amb la carpeta de les trobades (també disponible en pdf en la web d’Escola Valenciana: Dossier de la Trobada).

D'altra banda, també volem informar que durant el període de planificació de la Trobada, representants dels mestres i de l'AMPA han acudit a les reunions de la coordinadora de l'Horta Nord per preparar la nostra participació. 

Cartell Kirill
En el col·legi varen participar durant el mes de novembre passat elaborant un cartell. Es varen seleccionar 20 cartells (un per cada classe), dels que finalment va resultar escollit el d'un alumne de 4rt B: Kirill. Aquest cartell es va portar a la reunió comarcal a Museros per a triar el que hauria de ser portada de la carpeta de la Trobada. 

També els alumnes han participat al concurs de narrativa en valencià Sambori. Ací podeu veure més informació: seleccionats per participar al Premi Sambori.