8 d’abril del 2009

Trobades 2009, la crònica.

Doncs sí, finalment el bon temps va acompanyar-nos el dia de la trobada.

L’activitat començà abans de les 10 amb el muntatge de la taula i la carpa del nostre cole, on es faria el taller. Mentrestant, uns altres ens preparàvem per a la cercavila. No n’érem molts, però sí una bona representació :-).
Ens podeu vore al vídeo de Canal9, on eixim durant un segon darrere de la pancarta: http://www.rtvv.es/video/video_informa.asp?id=06042009_BDfesta_llengua.flv.

Després de recórrer els carrers del poble que ens duien des de l’ Institut Guillem d’Alcalà fins a l’Ajuntament, férem l’entrada a la plaça i d’allí ja als tallers. Enguany, al nostre es feien punts de llibre amb forma d’espasa que els xiquets tenien que retallar i després pegar-li un missatge sobre la importància de la lectura. Va estar molt concorregut tot el matí.

Les activitats de les altres escoles i entitats cíviques eren molt variades: les relacionades amb els llibres i la lectura, mostres tecnològiques d’alguns instituts i tallers de manualitats molt originals.

A la plaça s’instal·là l’Espai del Llibre, amb mostra d’editors, llibreters, biblioteques i il·lustradors. Tot això ens duguérem a casa:


Cap a les dues del migdia tots arreplegarem i es transformaren els aparadors dels tallers de les escoles en taules parades per a dinar. Aleshores, l’aspecte del carrer canvià, com una festa de carrer de les d’abans.

Els actes van acabar amb l’actuació del grup Trobada, “una colla de xiquets i xiquetes que canten al ritme de la música més de moda amb lletres que expliciten valors com l'estima per la nostra llengua, la pau o la sostenibilitat”.

Segons la Federació Escola Valenciana, han estat un rècord de participació, amb 15.000 assistents.

I l’any que ve, més.

Podeu veure la notícia a la web d’Escola Valenciana.
http://www.escolavalenciana.com/noticies/detall/927/cap-de-setmana-de-trobades-multitudinaries